GEEF UW DATA IN 5 STAPPEN MEERWAARDE

De fashionindustrie is een dynamische wereld. Wie achterblijft, mist de boot. Om snel in te kunnen spelen op veranderingen in de markt en de concurrentie voor te blijven, is het noodzakelijk om inzicht te hebben in de enorme datastroom. Dankzij managementrapportage, ook wel Business Intelligence (BI), is dit laagdrempeliger dan u zou denken. Hieronder een handige checklist om uw bedrijf klaar te stomen voor de inzet van BI!

Vergeleken met vijftien jaar geleden zijn bedrijfsstructuren tegenwoordig vele malen complexer. Omnichannel is de norm: veel modebedrijven die van origine als groothandel opereren breiden hun universum uit met een webshop, soms in combinatie met eigen winkels, shop-in-shops en pop-upstores.

Dit heeft tot gevolg dat er veel meer data moet en kan worden uitgewisseld via al die verschillende kanalen. Het belang van Business Intelligence neemt toe: hoe maakt u data snel en flexibel inzichtelijk? En hoe kan dit inzicht u helpen om in de toekomst betere keuzes te maken?

Het onderstaande stappenplan is een handige checklist voor een goede voorbereiding om het gebruik van BI te laten slagen binnen uw onderneming:

  1. Zorg voor een geautomatiseerde oplossing om al uw transacties vast te leggen. Een goed ERP-systeem is schaalbaar en zorgt voor een single-source-of-truth.
  2. Stroomlijn de processen van alle verschillende afdelingen zoals sales, marketing, logistiek, inkoop en verkoop met behulp van het ERP-systeem.
  3. Bepaal de Key Performance Indicators voor uw organisatie: welke data zijn belangrijk voor het nemen van strategische beslissingen? Wat maakt uw bedrijf succesvol?
  4. Implementeer het juiste BI-systeem voor het maken van managementrapportages en het omzetten van data in waardevolle informatie.
  5. Ga aan de slag met de verkregen inzichten en zet de informatie om in actie. Start met het delen van de data in de organisatie om draagvlak te creëren voor strategische keuzes.

Tot slot: troef de concurrentie af door met inzet van beschikbare data tijdig uw koers bij te sturen en op die manier de conversie te verhogen. Van onderbuikgevoel naar wetenschap!

Meer weten over Business Intelligence? Voor vragen staat ons sales team altijd voor u klaar. Neem contact met ons op via sales@tcog.be of +32 (0)3 420 07 10.