Microsoft Dynamics 365 Business Central

Business Central vereenvoudigt uw bedrijfsprocessen

Wilt u digitaal transformeren en uw bedrijfsprocessen efficiënter inrichten? Om snel te kunnen schakelen en perfect in te kunnen spelen op de steeds veranderende markt, is goede bedrijfssoftware zoals Business Central van Microsoft onmisbaar voor uw organisatie.

 

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een alles-in-één bedrijfsoplossing waarbij het uw bedrijfsprocessen, van inkoop tot verkoop en van facturatie tot klantenbeheer, optimaliseert. Het verenigt alle functionaliteiten van zijn voorganger Microsoft Dynamics NAV (Navision) in een geactualiseerd jasje. Dit weerspiegelt de snelle digitale transformatie die kleine tot middelgrote bedrijven de afgelopen jaren door maakten.

Neem uw bedrijf mee op pad

Werk overal met volledige mogelijkheden op desktopcomputers, tablets, mobiele apparaten of in de cloud.

Breid de oplossing uit met specifieke apps

Gebruik doelgerichte extensies uit de Microsoft AppSource-markt voor zakelijke applicaties om aan uw bedrijfsspecifieke vereisten te voldoen.

Pas de software aan uw behoefte aan

Profiteer van ondersteuning voor 25 talen, lokalisatie en wijzigingen in de gebruikersinterface zonder met programmeercode te werken.

ebook Microsoft 365

Microsoft Business Central

Microsoft Dynamics 365 Business Central wordt gekenmerkt door gebruiksvriendelijkheid en perfecte integratie. Omdat de interface vergelijkbaar is met die van Microsoft 365 (Office 365), kan iedereen die eerder met een product van Microsoft heeft gewerkt er snel mee aan de slag.

 

Al uw bedrijfsprocessen komen samen in één interface, waardoor u niet langer voor verschillende werkzaamheden hoeft uit te wijken naar verschillende systemen. U krijgt één vertrouwde gebruikerservaring om uw bedrijfsactiviteiten te automatiseren, de verkoop te verhogen, samenwerking te verbeteren en klanten te verrassen.

Verbind uw teams met Business Central van Microsoft

Garandeer uw bedrijfscontinuïteit met één cloudoplossing die verkoop-, service-, financiële en operationele teams verbindt zodat ze zich sneller kunnen aanpassen en resultaten sneller behaald kunnen worden.

Webinar recording: Overstap van NAV naar Business Central

U werkt nog op een ‘oude’ versie van Dynamics NAV en denkt erover na om te upgraden naar Business Central? In onze webinar recording ‘Overstap van NAV naar Business Central’ vertellen wij u wat een upgrade met zich meebrengt en waarom het interessant is voor uw bedrijf.

Team meeting

Business Central vs. Navision

Business Central is ontworpen met het expliciete doel om ‘geïsoleerde eilandjes’ binnen bedrijven te vermijden. Door de naadloze integratie met diverse apps kunnen verschillende afdelingen binnen een bedrijf efficiënter samenwerken. Realtime gegevens aanpassen en delen behoren tot de kernfunctionaliteiten, waardoor ‘losse lijstjes’ tot het verleden behoren. Dit bevordert een geïntegreerde bedrijfscultuur waarin werknemers toegang hebben tot dezelfde actuele informatie. Dit leidt tot een verbeterde samenwerking en snelle besluitvorming.

Business Central is een makkelijk op te schalen oplossing. Dit betekent dat de software eenvoudig aan te passen is aan de grootte en complexiteit van een bedrijf. Nu een ERP systeem implementeren en volgende maand al uitbreiden, is dus geen probleem. Het systeem groeit als het ware mee met uw bedrijf.

Power BI, een tool waarmee belangrijke cijfers makkelijk en overzichtelijk worden weergegeven, is sterk geïntegreerd in Business Central. Data is één ding, maar Business Central heeft ook de tool om deze te analyseren en te presenteren in heldere overzichten. Zo ontstaat heldere, actuele bedrijfsinformatie, die op elk moment beschikbaar is.

Business Central is webclient based, wat betekent dat gebruikers de ERP software kunnen benaderen via een webbrowser of de gratis Business Central-app met internetverbinding. Het elimineert de noodzaak van een local desktop client. Toegang is hierdoor mogelijk vanaf elke computer, telefoon of tablet waar en wanneer u maar wilt.

Dynamics 365 Business Central biedt een flexibele licentiestructuur. U kunt maandelijks uw abonnement opzeggen (bij een niet jaarlijks contract) en u betaalt enkel voor het aantal gebruikers dat daadwerkelijk toegang nodig heeft. Dit maakt het eenvoudig om het aantal licenties aan te passen op basis van groei of veranderingen in bedrijfsbehoeften. Navision heeft over het algemeen minder flexibele licentiemogelijkheden, waardoor u moeilijker kunt inspelen op veranderingen in het personeelsbestand of bedrijfsomvang.

Hostingopties voor uw Business Central omgeving

Microsoft Business Central is het sterkst wanneer de applicatie volledig in de cloud gehost en bediend wordt. Hieronder vertellen wij u meer over de verschillende hostingopties

Hostingoptie #1: Microsoft Business Central Cloud - SaaS

Business Central is ontworpen met full-cloud functionaliteit voor ogen, waardoor SaaS (Software as a Service) de meest gestroomlijnde optie is voor uw bedrijf. SaaS is de beste optie als u nood heeft aan een standaard oplossing die snel meegroeit met de veranderende behoeften van uw bedrijf. Bovendien kunnen gebruikers zich snel en gemakkelijk aanmelden en veilig werken vanaf elke locatie, op elk apparaat en op elk moment. Met Microsoft Business Central Cloud geniet u ook van standaard integraties met Microsoft 365 toepassingen zoals Outlook en Teams.

 

De licentie is gebaseerd op een bedrag per gebruiker per maand. Doordat het SaaS-model toegankelijk is via een beveiligde internetverbinding, hoeft u niet te betalen voor infrastructuurkosten en ontvangt u een maandelijkse factuur zonder bijkomende kosten. Met SaaS wordt uw Business Central omgeving automatisch bijgewerkt. Updates worden twee keer per jaar, in april en oktober, uitgerold in Release Waves.

Hostingoptie #2: Microsoft Business Central Subscription - Azure

Business Central op Azure is een privé gehoste omgeving op de Azure cloud die volledig beheerd wordt door Microsoft. Concreet betekent dit dat er naast de licentiekost ook een maandelijkse kost is voor uw cloud hosting.

 

Microsoft Business Central op Azure is toegankelijk via een beveiligde internetverbinding, waarbij uw gegevens worden opgeslagen op een Azure-server. Hosting op Azure is een goede keuze voor bedrijven die nog steeds de voordelen van een cloudapplicatie willen ervaren, maar tevens ook veel maatwerk hebben. Systeemupdates zijn zelf te beheren, zo bepaalt u zelf wanneer en hoe vaak updates plaatsvinden.

Ontdek Business Central in actie

Benieuwd naar hoe u uw bedrijfsprocessen kunt stroomlijnen met Business Central? Volg de zelfgestuurde rondleiding en ontdek hoe u zich sneller aanpast, slimmer werkt en beter presteert met Microsoft Dynamics 365 Business Central.