Retail Software

Kies de juiste ERP retail software

De retailmarkt is een zeer dynamische markt die sterk onderhevig is aan nieuwe hypes en tendensen. Het is dan ook van cruciaal belang dat u als onderneming competitief sterk staat en u ongebreideld kan inspelen op de laatste nieuwe ontwikkelingen in de markt. TCOG begeleidt u van A tot Z in uw retail software traject.

 

Bij TCOG starten we met de implementatie van alles-in-één bedrijfsmanagement oplossing Microsoft Dynamics 365 Business Central (voorheen NAV) als sterke basis voor uw retail ERP software project. Vandaag de dag stelt Business Central geen harde limiet op het aantal gebruikers, sessies, transacties of de grootte van de database. Hierdoor is het retail ERP systeem ideaal voor bedrijven van verschillende grootte, waaronder die met veel gebruikers, grote databases en een groot aantal invoer- en verkooporders.

Retail

Als retailer bent u continu op zoek naar optimalisatie van uw assortiment, de bezetting en de beste marge. Daarbij krijgt u te maken met de digitale transformatie, de veranderde winkelstraat en het gedrag van de hedendaagse consument. TCOG helpt u in uw zoektocht naar de juiste ERP retail software voor uw bedrijf.

01. Fashion & Apparel

Met een groeiende wereldwijde markt zijn er enorme kansen voor fashion retailers, tevens zijn er ook grote uitdagingen. Als gevolg van nieuwe technologieën kijkt de consument nu nog kritischer naar merken, waardoor u als retailer meer dan ooit sterk moet staan. TCOG biedt u uitkomst dankzij betrouwbare software for retail.

Lees meer

02. Lifestyle (Furniture)

Retailers in onder andere de meubelsector beseffen dat ze een omnichannel shopervaring moeten bieden om zo naamsbekendheid te creëren, de nieuwe generaties consumenten te bereiken en concurrerend te blijven. Het juiste retail ERP systeem kan u daarbij helpen.

Lees meer

03. Food (Cash & Carry - B2B - Grocery)

De hedendaagse consument heeft hoge verwachtingen: aankopen doen in een gastvrije omgeving met een groot productaanbod, een goede prijs-kwaliteitsverhouding, klantvriendelijke service én een efficiënt en veilig betaalproces. Een goede ERP retail software is hierbij van belang.

Lees meer

04. DIY

Als retailer wilt u eenvoudig een grote verscheidenheid aan producten en diensten beheren. TCOG kan u de meest geschikte ERP retail software voor uw doe-het-zelf zaak aanbieden.

Lees meer

Vind het retail ERP systeem dat bij u past

Als retailer zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om een ERP systeem te vinden dat bij uw behoeften past. Hieronder volgen enkele suggesties.

Stappen om het juiste retail ERP systeem te vinden

  • Identificeer uw wensen en noden: Bepaal eerst welke specifieke functies en mogelijkheden u nodig heeft in een retail ERP systeem. Denk hierbij aan zaken als voorraadbeheer, orderbeheer, boekhouding, klantrelatiebeheer, etc. Stel ook uw doelen vast, zoals het verbeteren van de efficiëntie, het verlagen van kosten of het vergroten van de klanttevredenheid.
  • Onderzoek ERP leveranciers: Doe grondig onderzoek naar ERP leveranciers die oplossingen bieden specifiek voor de retail. Bij TCOG bent u hiervoor alvast aan het juiste adres. Als Diamond Partner van LS Retail, een toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van retail management software voor retail en hospitality bedrijven, weten onze experts waarover ze spreken.
  • Maak een shortlist van potentiële ERP retail systemen: Op basis van uw behoeften en het onderzoek dat u hebt gedaan, kunt u een shortlist maken van enkele ERP systemen die veelbelovend lijken voor uw bedrijf. Houd rekening met factoren zoals prijs, schaalbaarheid, gebruiksgemak en integratiemogelijkheden met andere systemen die u mogelijk al gebruikt. Bij TCOG vormt de implementatie van Microsoft Dynamics 365 Business Central een sterke basis voor uw bedrijf. 
  • Vraag om demo’s en referenties: Plan met de ERP leverancier van uw keuze een demo in zodat u de gebruikersinterface en de functionaliteiten zelf kunt ervaren. Vraag ook naar referenties van andere retailers die het systeem gebruiken.
  • Evalueer de totale kosten: Naast de kosten van het retail ERP systeem zelf, moet u ook rekening houden met eventuele aanvullende kosten zoals implementatie, training en onderhoud. Zorg ervoor dat u vooraf een duidelijk beeld krijgt van het totale kostenplaatje op de lange termijn.
  • Neem een beslissing: Na het doorlopen van deze stappen bent u in staat om een weloverwogen beslissing te nemen. Kies het ERP retail systeem dat het beste aansluit bij uw behoeften, doelen en budget.

Als Trusted Microsoft ERP partner is TCOG hét aanspreekpunt voor al uw vragen. Wij kijken ernaar uit om u te woord te staan of plannen graag een vrijblijvend adviesgesprek in.

 

Download de gratis whitepaper: 5 trends die retail zullen herdefiniëren!

Lees hier meer over de  vijf opkomende trends en technologieën waarvan we verwachten dat ze de komende maanden nieuwe uitdagingen en kansen zullen bieden in de retail branche.