De 3 belangrijke pijlers van Business Central volgens Microsoft

 

Blog pijlers BC

De keuze van Microsoft om 8 jaar geleden volledig te investeren in cloudoplossingen en cloud infrastructuur werpt zijn vruchten af. De enorme groei die Microsoft momenteel doormaakt is daar het resultaat van.

 

Mike Morton, General Manager bij Microsoft voor Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central, is samen met zijn team bezig met de verdere ontwikkeling en uitbreiding van Business Central. Het doel is om bestaande Dynamics NAV-gebruikers een vlot en comfortabel migratiepad naar Business Central aan te bieden. Hier volgen enkele interessante ideeën en verklaringen uit een recent interview met hem.

 

Succesvolle ERP cloudoplossing

Business Central is Microsoft’s succesvolle ERP cloudoplossing voor kleine en middelgrote bedrijven. Er werd Mike in een interview gevraagd naar de visie op middellange termijn voor Dynamics 365 Business Central.

 

Morton: “De toekomst voor Business Central is helder. We willen dat de bedrijfssoftware voor alle belanghebbenden makkelijk te implementeren en aantrekkelijk is. Denk hierbij voor de Microsoft implementatiepartners aan de vaardigheden die ze nodig hebben om grote aantallen succesvolle implementaties te leveren, voor de klanten om het eenvoudiger te maken om snel van start te kunnen gaan en voor de eindgebruiker aan zaken die het product nóg gebruiksvriendelijker maken en zelfs leuk om mee te werken!”.

 

Verbeterde integratie

De tweede pijler in de visie van Microsoft draait om integratie. “U zult zien dat we blijven investeren in een verbeterde integratie met Microsoft Office 365, Microsoft Teams, het Microsoft Power Platform en met de andere Dynamics-apps. Om ervoor te zorgen dat onze klanten naadloze ervaringen voor hun klanten creëren, willen we alle afzonderlijke delen ‘end-to-end’ bij elkaar brengen. Dit maakt allemaal deel uit van de unieke waarde propositie die alleen Microsoft kan leveren”.

 

Data & Artificial Intelligence

Data, dat is waar het derde deel van de Business Central visie mee te maken heeft. “De manier waarop mensen over data en intelligentie denken, verandert in snel tempo. Terwijl er vandaag de dag nog steeds veel gegevens handmatig worden ingevoerd, voorziet Microsoft in een veel meer geautomatiseerde wereld. Denk hierbij aan basisactiviteiten zoals het versturen van offertes en het ontvangen van facturen. We stellen ons hierbij volgende vragen: Hoe kunnen we het verzamelen van data automatiseren? Hoe kunnen we die gegevens vervolgens analyseren en nieuwe, betere inzichten verzamelen? En hoe kan Business Central uiteindelijk met acties komen en concrete suggesties doen om bijvoorbeeld fouten in de orderverwerking te voorkomen?”

 

Bij dit laatste onderwerp verwacht Morton dat de rol van artificial intelligence (AI) in bedrijfssoftware steeds een belangrijkere rol gaat spelen. “Het benutten van de vele voordelen van AI zal niet langer slechts voor grote bedrijven zijn weggelegd, maar zeker ook voor middelgrote bedrijven. Microsoft heeft de ambitie om AI toegankelijk te maken voor het grote publiek, en om dat doel te bereiken moeten we deze krachtige tools gebruiksvriendelijk maken.”

 

Als u een Business Central-gebruiker bent, moet deze heldere visie in combinatie met de financiële sterkte en de innovatieve kracht van Microsoft u voor de nabije toekomst vertrouwen geven.

 

Maakt u nog geen gebruik van Business Central, dan nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek. Herbekijk ook onze webinar ‘Wat levert een upgrade naar Business Central u op?’.

Meer blogs

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?