Bereid u voor op Dynamics 365 Business Central release wave 2

 

Release BC Wave 2

De technologische vooruitgang van Microsoft Dynamics 365 Business Central heeft de wereld van ondernemingsbeheer voor kleine en middelgrote organisaties getransformeerd. De nieuwste release van Business Central, waarbij de oplevering gepland is voor oktober 2023 tot maart 2024, belooft een indrukwekkende reeks aan innovaties die bedrijfsprocessen zullen automatiseren, stroomlijnen en optimaliseren. Wij vertellen u meer over de nieuwe functionaliteiten en verbeteringen van deze release.

 

Nieuwe functionaliteiten verbeteringen

Copilot – Meer efficiëntie en gemak

Een van de meest spannende aspecten van de 2023-release is de aanzienlijke verbetering van Copilot. Deze krachtige (AI-)tool biedt gebruikers nu nog meer mogelijkheden om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en taken sneller en efficiënter uit te voeren. Met Copilot kunt u bijvoorbeeld eenvoudig marketingteksten voor uw artikelen genereren. Ontwikkelaars zijn al bekend met de voordelen van Copilot, maar deze release zal de functionaliteit en bruikbaarheid van Copilot nog verder verbeteren.

 

Intercompany-partnerschappen

Het beheren van financiële gegevens voor meerdere bedrijven in verschillende Business Central-omgevingen wordt eenvoudiger dan ooit. Deze release verbetert de mogelijkheid om financiële gegevens te consolideren en intercompany-partnerschappen aan te gaan. Dit betekent dat organisaties naadloos kunnen samenwerken en financiële transacties efficiënter kunnen uitvoeren tussen verschillende bedrijfseenheden. Deze verbetering is vooral interessant voor bedrijven met complexe bedrijfsstructuren en internationale activiteiten.

 

Snellere onboarding en probleemoplossing

Het onboardingproces voor nieuwe klanten wordt aanzienlijk verkort. Fouten worden niet alleen duidelijker weergegeven, maar er worden ook directe oplossingen aangeboden. Dit vertaalt zich in kostbare tijdwinst en minder frustratie bij het inwerken. Organisaties kunnen zich hierdoor beter concentreren op hun kernactiviteiten. Deze verbeteringen zullen de efficiëntie van bedrijven vergroten en de algehele bedrijfsvoering verbeteren.

 

Verbeterde gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid staat altijd centraal bij Microsoft Business Central en deze release versterkt dit principe nog verder. Gebruikers zullen profiteren van handige sneltoetsen voor snellere toegang tot gegevens. Bovendien kunnen ze bewerkbare velden bekijken zonder in te zoomen, wat het werk aanzienlijk efficiënter maakt. Dit zal de tijd die nieuwe gebruikers nodig hebben om vertrouwd te raken met het systeem verkorten en tegelijkertijd de productiviteit van de huidige gebruikers verhogen.

 

Productiviteit voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars zullen blij zijn met de mogelijkheid om de Visual Studio Code-editor rechtstreeks vanuit de Business Central-webclient te starten. Dit stelt hen in staat om ontwikkelingsprocessen ongemerkt te beheren en aan te passen, waardoor ook hun productiviteit hoger komt te liggen.

 

Integratie met het Microsoft Power Platform

De integratie met het Microsoft Power Platform is verder verbeterd, waardoor het nog eenvoudiger is om werkstromen in te stellen binnen Business Central. Voorgeconfigureerde sjablonen ondersteunen een breed scala aan scenario’s, waardoor bedrijfsprocessen verder kunnen worden geautomatiseerd. Bovendien maakt de Business Central Power Automate-connector het mogelijk om zakelijke gebeurtenissen te gebruiken, waardoor efficiëntie en automatisering worden gemaximaliseerd.

 

Wereldwijde beschikbaarheid

Een ander opmerkelijk aspect van deze release is de wereldwijde beschikbaarheid. Dynamics 365 Business Central is nu beschikbaar in meer dan 130 landen en regio’s over de hele wereld. Dit betekent dat bedrijven over de hele wereld kunnen profiteren van de voordelen en mogelijkheden die Business Central te bieden heeft. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven met internationale activiteiten en uitbreidingsplannen.

 

Beheer en regelgevingen

Deze release biedt ook uitgebreide ondersteuning voor beheer- en regelgevingen. Beheerders krijgen verbeterde selfservicefuncties waarmee ze gedetailleerde beheers rechten kunnen beheren. Bovendien wordt voldaan aan verschillende wetgevingseisen, zoals nieuwe auditindelingen voor digitale rapportage en verbeterde ondersteuning voor e-facturering. Dit zal organisaties helpen om te voldoen aan wettelijke verplichtingen en regelgeving, wat vooral belangrijk is voor bedrijven die te maken hebben met complexe regelgeving en compliance-eisen. De verbeteringen binnen de regelgevingen bieden organisaties de mogelijkheid om hun bedrijfsactiviteiten te beheren en te stroomlijnen op een manier die voldoet aan specifieke juridische vereisten.

Efficiënt samenwerken

Een ander aspect dat de aandacht verdient, is de verbeterde integratie met Microsoft Teams. Deze versterkte integratie maakt efficiëntere samenwerking mogelijk zonder dat extra apps geïnstalleerd hoeven te worden. Zo kunnen teams/afdelingen effectiever samenwerken en sneller reageren op veranderende omstandigheden, wat resulteert in een verbeterde algehele bedrijfsprestatie.

 

Rapportage en gegevensanalyse

Met betrekking tot rapportage en gegevensanalyse biedt de nieuwe Business Central release meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Gebruikers kunnen nu rapporten aanpassen en inzicht krijgen in hun gegevens op een manier die beter aansluit bij hun zakelijke behoeften. Deze verbeteringen omvatten geavanceerde analysemodellen, verrijkte rapporten en een overzicht waarmee gebruikers alle beschikbare rapporten in Business Central kunnen verkennen. Deze functies zijn cruciaal voor het nemen van geïnformeerde beslissingen en het identificeren van kansen voor verbetering.

 

Service en platform

Tot slot blijft Microsoft investeren in de fundamentele aspecten van de service en het platform. Deze investeringen zijn gericht op het verbeteren van prestaties, stabiliteit, resourcebeheer, beveiliging en naleving. Dit zorgt voor een betrouwbare en veilige omgeving waarin bedrijven hun dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren. Deze fundamentele aspecten vormen de basis waarop alle andere innovaties en functies van Business Central worden gebouwd, waardoor bedrijven de zekerheid hebben dat hun systemen krachtig en betrouwbaar zijn.

 

Conclusie

De nieuwe release van Microsoft Business Central is een mijlpaal in de evolutie van deze toonaangevende toepassing voor ondernemingsbeheer. Met verbeteringen bovengenoemde verbeteringen, is Business Central klaar om bedrijven te helpen hun bedrijfsprocessen naar nieuwe hoogten te tillen.

 

Meer weten over Business Central? Neem contact met ons op of vraag een gratis adviesgesprek aan!

Foto van Chiara

Chiara

Chiara werkt sinds 2013 als Marketing & Event Consultant voor TCOG. Zij is werkzaam vanuit het hoofdkantoor in Turnhout, België. Haar grafische achtergrond komt goed van pas in de veelzijdige marketing rol die zij bij TCOG uitoefent, en het is net dat wat haar job zo uitdagend maakt!

Meer nieuws

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?