LS Central 22.0: nieuwe universele code en verbeterde functionaliteit

 

LS Central versie 22.0 is uitgebracht op 25 mei 2023. Hier volgt een overzicht van wat er werd toegevoegd en verbeterd in het systeem.

 

LS Central voldoet nu aan de universele code

 

LS Central is nu compatibel met universele code. Dit betekent dat de eigenschap Target in de app.json-bestanden voor LS Central en LS Central systeem-apps is ingesteld op Cloud.

 

Klanten die de submodule geïmplementeerde code is niet cloud-geoptimaliseerd in hun licentie hebben, kunnen vragen om deze te verwijderen zodra ze een upgrade hebben uitgevoerd naar LS Central 22.0, tenzij er andere extensies zijn geïnstalleerd die niet compatibel zijn met de universele code.

 

Windows-verificatie voor webservices niet langer beschikbaar voor on-premises klanten

 

Windows-verificatie was een methode die werd gebruikt voor webservice verificatie in LS Central en was gebaseerd op de Business Central Windows-verificatiecode. De Business Central Windows authenticatiecode is echter gemarkeerd als on-prem en kan niet worden gebruikt door applicaties die voldoen aan de universele code, waaronder nu ook LS Central versie 22.0 valt.

 

Dit betekent dat on-premises klanten moeten overschakelen van Windows-authenticatie naar ofwel basisauthenticatie (Web Service Access Key) of Oauth-authenticatie voor webservices alvorens te upgraden naar LS Central versie 22.0.

 

SaaS-klanten worden niet beïnvloed door deze wijziging, aangezien de enige authenticatiemethode die in SaaS wordt ondersteund Oauth-authenticatie is.

 

Replenishment: verbeteringen aan de functionaliteit voor uitverkochte voorraden

 

De out-of-stock functionaliteit in replenishment is uitgebreid met functies voor het beter bijhouden en visualiseren van out-of-stock gegevens.

 

Beter onderhoud van out-of-stock gegevens

 

Er bestaat nu de optie om out-of-stock berekeningen alleen uit te voeren op items en winkellocaties die actief zijn voor replenishment in het systeem. Als deze optie wordt inschakeld, worden alleen de artikelen en winkels die zijn ingesteld voor de aanvulberekening meegenomen in het resultaat van de out-of-stock berekening. Dit geeft een duidelijker overzicht van out-of-stock situaties voor de items of winkellocaties die zijn geselecteerd voor actieve replenishment. Ook oude of irrelevante out-of-stock gegevens kunnen worden verwijderd. Opslaglocaties die geen geldige artikelverdeling hebben ingesteld, worden uitgesloten van de out-of-stock berekening.

 

Verbeterde visualisatie van de out-of-stock gegevens

 

Er werd een pagina toegevoegd met de naam ‘Replenishment Out of Stock Overview’, waarmee u een intuïtiever overzicht krijgt van uw voorraadproblemen. U kunt de pagina opmaken om een overzicht weer te geven van uw uitverkochte voorraden op basis van verschillende parameters en filters, zoals specifieke artikelen, productgroepen of locaties. Het overzicht kan worden gegroepeerd op out-of-stock situaties die zijn gestart, beëindigd of aan de gang waren gedurende een bepaalde periode.

 

U beschikt ook over toegang tot out-of-stock overzichtsgrafieken om te visualiseren hoe deze zijn verdeeld over verschillende artikelgroepen en locaties. Dit geeft u een beter inzicht in de voorraadbewegingen voor al uw artikelen in elke winkellocatie.

 

LS Central for restaurants

 

Betere KDS-distributie voor meerdere keukens

 

U kunt nu een menutype opgeven voor verschillende Kitchen Display Systems (KDS). Met deze nieuwe instelling wordt het menutype toegepast op de juiste KDS, waardoor het eenvoudiger wordt om items automatisch naar de juiste keuken te sturen.

 

Verbeterde zichtbaarheid van informatie over diëten en allergieën

 

Het is nu mogelijk om opmerkingen over dieetvoorkeuren of allergieën toe te voegen aan specifieke actieve leden en deze informatie automatisch toe te passen op hun tafelreservering. Wanneer de reservering wordt gemaakt, kunnen uw medewerkers hier belangrijke dieetinformatie in terugvinden. U kunt het systeem ook zo instellen dat deze informatie direct naar de keuken wordt gestuurd zodra het actieve lid zijn bestelling heeft geplaatst.

 

LS Central for hotels

 

Flexibeler folio management

 

Het is nu mogelijk om verschillende facturen op te stellen op basis van de behoeften van uw klanten. Als u bijvoorbeeld te maken heeft met een reisbureau, kunt u een factuur maken voor de accommodatiekosten en voor andere gerelateerde kosten, zoals spadiensten of ontbijtkosten. U kunt gasten ook een aparte factuur geven voor kosten voor eten en alcoholische dranken. Deze optie maakt het u makkelijker om facturen op te splitsen voor uw klanten en geeft ze een duidelijker overzicht van specifieke kosten.

 

Eenvoudiger instellen van specifieke aanbetalings- en annuleringsschema’s

 

Het is nu eenvoudiger om complexere aanbetalings- en annuleringsschema’s te maken op basis van het gewenste beleid van uw hotel. U kunt bijvoorbeeld een aanbetalingsschema in het systeem instellen zodat gasten 20% van hun reservering betalen op de bevestigingsdatum, 50% een maand voor aankomst en vervolgens 100% een week voor aankomst. Op dezelfde manier kunt u een annuleringsvenster instellen en gasten dienovereenkomstig laten betalen. Als een gast bijvoorbeeld twee weken voor aankomst annuleert, dan moet hij de kamerprijs van de eerste nacht betalen, maar als hij twee dagen ervoor annuleert, dan moet hij 50% van de reservering betalen.

 

Nieuwe LS Central for forecourt-functionaliteit beschikbaar

 

LS Central for forecourt heeft een upgrade gehad en werd vrijgegeven voor on-premises. De forecourt module is een aparte uitbreiding met functionaliteit voor de POS om via het hardwarestation met pompen te communiceren en brandstofartikelen te verkopen. Dit is de functionaliteit die voorheen in de Forecourt Manager voor de Windows POS zat. De verbinding met de forecourt controller die voorheen in een DLL was geïmplementeerd, bestaat nu via het hardwarestation waar een speciale implementatie nodig is voor elk type forecourt controller.

 

Vragen over de nieuwste versie van LS Central? Neem contact met ons op.

 

Meer nieuws

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?